• 1

  • 2

  • 3

 

Grundfos: BioBooster

DANSK TEKNOLOGI har i samarbejde med Grundfos været involeret i det tidlige udviklingsarbejde af et spildevands-rensningsanlæg baseret på ultrafiltreringsmembraner.

BioBooster er et kompakt, flytbart og skalerbart spildevandsrensningsanlæg baseret på ultrafiltreringsmembraner. Anlægget renser langt hurtigere end traditionelle rensningsanlæg, og dets fleksible egenskaber medfører, at det kan omstilles og flyttes rundt efter behov.

BioBooster fik tildelt "Ingeniørens Produktpris 2007" med følgende begrundelse:

”... Indtil nu har rensning af spildevand hovedsagelig været en opgave for bygge- og anlægsbranchen. Hver gang har det krævet et større, statisk anlæg stablet på benene. Nu har Grundfos overført al den nødvendige teknologi til et industrielt produkt, pakket hele processen i en container, så rensningsanlægget bliver en komponent ligesom for eksempel et nødstrømsanlæg. Produktet har krævet ny teknik, der kombinerer mekanisk og biologisk behandling, og går formentlig en meget stor fremtid i møde...”

Opgave
DANSK TEKNOLOGI har været dybt involveret i (1) konceptudvikling, (2) idegenerering, (3) produktudvikling af prototype, og (4) opbygning af prototype.

DANSK TEKNOLOGI har samarbejdet med Grundfos gennem næsten 30 år. Der er i alt gennenmført omkring 50 projekter.

Flere projekter