• 1

  • 2

 

A.P. Møller - Mærsk: FOXHOLE-teknologi

DANSK TEKNOLGI har udviklet en revolutionerende teknologi til effektivisering af off-shore borerigge og boreskibe.

FOXHOLE-teknologien indebærer, at en række operationer, der traditionelt foregår i serie ved borehullet, udføres som forberedelsesarbejde ved et hjælpehul (det såkaldte FOXHOLE), parallelt med operationen på selve borehullet. Herved opnås en dramatisk besparelse på 25-30 % af tidsforbruget til at bore et hul. Endvidere opnås et forbedret udgangspunkt for automatisering af rørhåndtering med heraf følgende mandskabsbesparelse samt væsentlig forbedret sikkerhed.

Den patenterede teknologi er så revolutionerende, at den de facto er blevet industristandard, og mere end 300 borerigge og boreskibe er bygget til at kunne operere i overensstemmelse med fremgangsmåden beskrevet i FOXHOLE-patentet.

Med Thomas Lund (DANSK TEKNOLOGI) som opfinder, er teknologien patenteret i en lang række industrilande, og patentet anses i branchen som meget stærkt grundet patentets fundamentale karakter.

Opgave
DANSK TEKNOLOGI har stået for (1) udvikling af FOXHOLE-teknologien, (2) udarbejdelse af patentet, og (3) udarbejdelse af layout for drill floor på Mærsk Gallant, der var den første borerig, hvor teknologien blev implementeret.

DANSK TEKNOLOGI har gennemført mere end 80 projekter for virksomheder i A.P. Møller Gruppen.

 Flere projekter